March 25, 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Η Αντιεθνικιστική - Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία και ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης καλούν σε παρέμβαση στην στρατιωτική παρέλαση της 25 Μαρτίου στο Σύνταγμα στις 10πμ κατά των εξοπλισμών, της στρατιωτικής θητείας και του ΝΑΤΟ.

March 6, 2009

Ο 6ος Στόλος ξανάρχεται

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο 6ος Στόλος ξανάρχεται

Αθήνα, 06/03/2009

Καταγγέλλουμε τον αποσιωπημένο από τα Μ.Μ.Ε. ελλιμενισμό του Πολεμικού Πλοίου των ΗΠΑ "ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ" στο λιμάνι της Σαντορίνης και την αποικιοκρατικού τύπου υποδοχή που έτυχε στο νησί. Από το πλοίο κατέβηκαν περίπου 1000 αξιωματικοί και οπλίτες και έμειναν στην Σαντορίνη 4 μέρες για να αναπαυθούν από τις πολεμικές τους επιχειρήσεις στη Μεσόγειο. Στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Παρασκευής ζητήθηκε από 22 επιχειρηματικούς φορείς να αποφασίσουν για την θερμή υποδοχή που πρέπει να έχουν οι "τουρίστες". Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την απόβαση του στόλου και έγιναν στόχος κάποιων ιδιοκτητών μπαρ, οι οποίοι είπαν ότι και εκείνοι διαφωνούν με την αμερικάνικη ιδεολογία και τα αίσχη που συνεπάγονται, αλλά με την κρίση που είναι δίπλα μας, δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε.

Η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία καταγγέλλει τον ελλιμενισμό του πολεμικού πλοίου στην Σαντορίνη. Κανένα πολεμικό πλοίο δεν πρέπει να δεχόμαστε σε κανένα λιμάνι της Ελλάδας!

Αναδημοσιεύουμε την καταγγελία πολιτών για την προκλητική σύλληψη, κράτηση και παραπομπή γυναίκας σε δίκη στην Νάξο με την διαδικασία του αυτόφωρου με την κατηγορία της ρύπανσης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εμείς οι πολίτες, φίλοι της Ειρήνης, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη μεθόδευση των επαγγελματιών συμπατριωτών μας, οι οποίοι κατέθεσαν έγγραφες, ψευδείς καταγγελίες με αποτέλεσμα να συλληφθεί άτομο και να παραπέμπεται σε δίκη στη Νάξο, με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Συγκεκριμένα, κατέθεσαν ότι είδαν το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας και μάλιστα στις 15:00 το μεσημέρι την κα Μαργαρίτα Ρουσσάκη να σκορπίζει φέϊγ-βολάν στην πλατεία των Φηρών με κείμενο αντίθετο προς τον ερχομό των Αμερικανών στρατιωτών, στο νησί μας.

Η ψευδής δε κατηγορία, έγκειται στο γεγονός ότι το πρόσωπο αυτό, την ώρα εκείνη, βρισκόταν με παρέα σε εστιατόριο της Οίας.

Επίσης, καταγγέλλουμε και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους οποίους και είδαμε και ακούσαμε να υβρίζουν και να απειλούν, στο χώρο του Αστυνομικού τμήματος Θήρας.

Το εν λόγω απαράδεκτο περιστατικό, στόχο έχει τη φίμωση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και την τρομοκρατία όλων εκείνων που έχουν το θάρρος και βεβαίως το δικαίωμα να αντιδράσουν ως πολίτες, στην άφιξη του Αμερικανικού στόλου, στη Σαντορίνη.

Καταδικάζεται από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νησιού μας και δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες μόνο οίκτο και αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν αφού και σε ψευδή στοιχεία στηρίζεται αλλά στήθηκε και από νέους ανθρώπους, δυστυχώς θύματα.

Δηλώνουμε ότι αυτού του είδους ενέργειες ούτε τη στάση μας καθορίζουν, ούτε πτοούν το υπερήφανο αίσθημα, ούτε τρομοκρατούν όσους με θάρρος και παρρησία, διαφωνούν στην προκειμένη περίπτωση με την άφιξη του Αμερικάνικου αεροπλανοφόρου.

Αντίθετα, αντλούμε δύναμη να αντιπαλέψουμε τέτοια φαινόμενα και να τα ανατρέψουμε.

Το ψέμα λέει ο σοφός λαός μας, έχει κοντά πόδια.

Κάθε πολίτης αυτής της χώρας, μπορεί να συμφωνεί ή και να διαφωνεί με κάποιες απόψεις άλλων πολιτών.

Είναι σίγουρο όμως, ότι διαφωνεί με τη συγκεκριμένη μεθόδευση και κράτηση της συμπατριώτισσάς μας.

Καλούμε το δημοκρατικό λαό της Σαντορίνης, να αντιδράσει δυναμικά μπροστά στα νέα λυπηρά –πρωτάκουστα για το νησί μας- φαινόμενα που κάνουν την εμφάνισή τους τόσο μεθοδικά στο νησί μας.

Πολίτες, φίλοι της Ειρήνης

* Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι μια διακήρυξη που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (A/RES/217, 10 Δεκεμβρίου 1948). Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι «βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες που δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι», τα οποία περιλαμβάνουν αστικά και πολιτικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και την ισότητα ενώπιον του νόμου.

AΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

March 4, 2009

Για τα γεγονότα στην Οχρίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τα γεγονότα στην Οχρίδα

Αθήνα, 04/03/2009

Άλλο ένα «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Μακεδονομάχων μας καλεί να συνάψουμε κοινωνική ειρήνη και να επισπεύσουμε την εθνική μας ανάταση.

Δεν εκπλήσσει κανένα πια ότι επεισόδια που επιχειρούν να δημιουργήσουν ανεγκέφαλοι εθνικιστές αξιοποιούνται από τις αντιμαχόμενες πλευρές εκατέρωθεν, προς άσκηση εθνικής προπαγάνδας. Από κοντά σιγοντάρουν οι «φιλοπάτριδες» πένες, υπερθεματίζοντας ή υποβαθμίζοντας γεγονότα, ανάλογα με το «εθνικό δίκαιο» που προσβάλλεται κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζουμε ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2008 ανάλογα περιστατικά με αυτά στην Οχρίδα είχαν προηγηθεί εναντίον οδηγών φορτηγών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ελλάδα, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για υπαλλήλους σε ελληνικό συνοριακό φυλάκιο που υποχρέωσαν τους οδηγούς να συγυρίσουν μετά σκούπας το ιερό ελληνικό έδαφος προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος! Τότε όμως ούτε το Μακεδονικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία εις βάρος της Ελλάδας, ούτε ο Έλληνας πρωθυπουργός βγήκε να καταδικάσει επίσημα τις επιθέσεις και τις προσβολές των Ελληναράδων.

Καλούμε λοιπόν το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να σταματήσει να «χαϊδεύει τα αυτιά» των εγχώριων εθνικιστών και να επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά και την ίδια σκληρή καταδίκη όλων ανεξαιρέτως των φαινομένων που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαιτέρως δε όταν αυτά γίνονται στο όνομά μας.

Είναι προφανές ότι όσο οι κυβερνήσεις των δύο πλευρών επιμένουν να καλλιεργούν εθνικιστικά παραληρήματα, θα έχουμε παρόμοια ή και ακόμα χειρότερα φαινόμενα. Όμως τα κινήματα διεθνιστικής αλληλεγγύης που φουντώνουν με Έλληνες και Μακεδόνες πολίτες μαζί, θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, τον μιλιταρισμό και τον συντηρητισμό και δεν πρόκειται να καμφθούν από το τεχνητό κλίμα εθνικιστικής υστερίας.

AΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ