December 16, 2011

Αλληλεγγύη στον Bradley Manning! 17 Δεκεμβρίου 2011 - Διεθνής Ημέρα Δράσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αλληλεγγύη στον Bradley Manning!

17 Δεκεμβρίου 2011 - Διεθνής Ημέρα Δράσης


Ο Bradley Manning είναι ενός 23χρονος στρατιώτης των ΗΠΑ, ο οποίος φυλακίστηκε τον Μάη του 2010. Φέρεται ότι διέρρευσε εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ, δίνοντας εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα στο Wikileaks, μεταξύ άλλων το περιβόητο “Collateral Murder” βίντεο με αποδεικτικά στοιχεία για το αιματοκύλισμα εν ψυχρώ που προκάλεσε το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου του Αμερικανικού Στρατού σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 αμάχους και τραυματίζοντας σοβαρά δυο μικρά παιδιά στο Ιράκ το 2007. Η δίκη του Bradley Manning σε στρατοδικείο αρχίζει στις 16 Δεκεμβρίου 2011, μια μέρα πριν τα 24α γενέθλιά του. Μία από τις κατηγορίες εναντίον του είναι η “βοήθεια προς τον εχθρό”, η οποία επισείει έως και τη θανατική ποινή.

Παράλληλα το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να εκδώσει τον Julian Assange, αρχισυντάκτη του WikiLeaks στη Σουηδία (και από εκεί πιθανώς στις ΗΠΑ) χωρίς καν να του έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία.

Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Μάρτιο του 2011 ο Bradley Manning κρατήθηκε σε απομόνωση και συνθήκες που συνιστούν βασανιστήρια στην στρατιωτική φυλακή στο Quantico. Η διεθνής καμπάνια υπεράσπισής του πέτυχε μία σημαντική νίκη όταν ο στρατός των ΗΠΑ αναγκάστηκε να τον μεταγάγει στη φυλακή Fort Leavenworth όπου οι συνθήκες είναι πιο ανθρώπινες.
"Θέλω ο κόσμος να δει την αλήθεια γιατί χωρίς ενημέρωση δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερωμένες αποφάσεις."
Bradley Manning
Λευτεριά στον Bradley Manning!

Η διαρροή εγκλημάτων πολέμου δεν είναι έγκλημα!
ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ