October 10, 2008

Αντίσταση στο μιλιταρισμό από κατοίκους συνοριακών χωρίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντίσταση στο μιλιταρισμό από κατοίκους συνοριακών χωρίων

Αθήνα, 10/10/2008

Ματαιώθηκαν κατόπιν αντίστασης των κατοίκων συνοριακών χωριών γύρω από τη Φλώρινα, οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά που είχαν ανακοινωθεί από το πεδίο βολής που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Λόφοι, Μελίτη, Βεύη και Κέλλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος Ουράνιο Τόξο της 06/10/08, μονάδα τεθωρακισμένων, καταργώντας τις σχετικές πρόσφατες δεσμεύσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κινήθηκε προς το πεδίο βολής και εν μέσω ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ αγροτικών καλλιεργειών, θέλησε να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές βολές. Προηγουμένως, η 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία είχε επιλεκτικά «ενημερώσει» για τις επικείμενες βολές, «ξεχνώντας» το κατεξοχήν πληττόμενο από αυτές χωριό των Λόφων. Παράλληλα, «απαγόρευε» τη διέλευση πεζών και οχημάτων στην περιοχή, με άλλα λόγια απαγόρευε στους κατοίκους των χωριών την πρόσβαση προς την ιδιόκτητη περιουσία τους επί 10 μέρες!

Πολλοί κάτοικοι μπλόκαραν την πρόσβαση των αρμάτων μάχης, κατέλαβαν το πεδίο βολής παρότι εκλήθησαν μέχρι και ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να τους εμποδίσουν και σταμάτησαν έτσι την διεξαγωγή των βολών. Τελικά ματαιώθηκε η άσκηση.

Χαρακτηριστικό της εχθρότητας των δυνάμεων «τάξης» προς τον τοπικό πληθυσμό που είναι στην πλειοψηφία εθνικά μακεδόνες, είναι η απάντηση αστυνομικού σε διαμαρτυρόμενες γυναίκες από τους Λόφους που ζήτησαν την οριστική διακοπή των βολών λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων καρκίνου στην περιοχή: «Δε με ενδιαφέρει τι κάνετε, δεν είμαι από δω, είμαι από μακριά...Καλά κάνετε και πεθαίνετε από καρκίνο (!). Από τη στιγμή που είστε στα σύνορα θα ανέχεστε και ασκήσεις και στρατό. Αν δε θέλετε, να βγάλετε τους Λόφους έξω από τα σύνορα»!

Ζητάμε να κλείσει οριστικά το πεδίο βολής που λειτουργεί εν μέσω των 4 μειονοτικών χωριών. Ζητάμε να σταματήσουν όλες οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά, που υπονομεύουν με πολλούς τρόπους την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον, και φέρνουν τον πόλεμο σε καιρό ειρήνης, καλλιεργώντας πολεμικές νοοτροπίες.

Χαιρετίζουμε την αντίσταση των κατοίκων και ζητάμε να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες του ελληνικού στρατού και των ελληνικών κυβερνήσεων, που προωθούν την αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και τον μιλιταρισμό.

AΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 210-3813928 (4-10 μ.μ.), Τσαμαδού 13Α, Εξάρχεια, Αθήνα, antinat_antimil@yahoo.gr, http://antinationalistic-antimilitaristic.blogspot.com