June 27, 2008

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ «ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Ανοιχτή επιστολή προς τα κόμματα της Αριστεράς
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ «ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Ενόψη της υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ της Αλβανίας και της Κροατίας στις 8 Ιουλίου, θα ξανανοίξει η συζήτηση για το βέτο της «ισχυρής Ελλάδας» απέναντι στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, αφού δεν έχει ακόμα βρεθεί η «κοινά αποδεκτή λύση», όπως θέλει να επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

Υπάρχει κίνδυνος να ξαναξεχαστεί, από τον ελληνικό λαό και κυρίως από τις δυνάμεις της αριστεράς, ότι το ΝΑΤΟ είναι ο μεγαλύτερος διεθνής μηχανισμός πολέμου από τον οποίο συντριπτικές πλειοψηφίες του ελληνικού λαού κατά τη μεταπολιτευτική ιστορία, ήθελαν να αποχωρήσουμε.

Εμείς έχουμε ταχθεί εναντίον του ΝΑΤΟ και ζητούμε την αποχώρηση της χώρας μας από αυτό καθώς και τη διάλυσή του. Παράλληλα συνεργαζόμαστε με κινήματα πολιτών της γειτονικής χώρας που αντιτάσσονται με κινηματικές διαδικασίες στην ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό το σκοπό και για την αναγνώριση της γειτονικής μας χώρας με το συνταγματικό της όνομα και την άρνηση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού και στις δύο πλευρές, κάναμε κοινές εκδηλώσεις στα Σκόπια (17/5), στην Αθήνα (20/6) και στα Γιάννενα (23/6), ενώ έχουμε προετοιμάσει δύο ακόμα κοινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των αντιρατσιστικών φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης (28/6) και της Αθήνας (4/7).

Θεωρούμε απαράδεκτο να συντάσσονται τα κόμματα της αριστεράς στη χώρα μας με το βέτο της ελληνικής κυβέρνησης και έτσι να συμπλέουν με τις επιλογές της. Αντίθετα, περιμένουμε από αυτά να αποκηρύξουν την ιμπεριαλιστική πολιτική της. Ο ρόλος τους είναι να προωθούν την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών και όχι να εμπλέκονται στους συσχετισμούς των μιλιταριστικών μηχανισμών.

Περιμένουμε εσάς να ξεκαθαρίσετε, πριν την 8η Ιουλίου, ότι δεν κάνετε πολιτική ενάντια στη γειτονική μας χώρα, δεν συμπλέετε με τον εθνικισμό της κυβέρνησής μας και με το καταστατικό του ΝΑΤΟ που της επιτρέπει να συμπεριφέρεται ως αφεντικό.

Επίσης, σας καλούμε να συμβάλετε στην ενίσχυση των κινημάτων που έχουν προοδευτικές και αντιμιλιταριστικές αντιλήψεις και πρακτικές, γιατί αυτή είναι η μόνη αριστερή πολιτική.
Αναμένουμε την απάντησή σας.

AΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 210-3813928 (4-10 μ.μ.), Τσαμαδού 13Α, Εξάρχεια, Αθήνα, antinat_antimil@yahoo.gr, http://antinationalistic-antimilitaristic.blogspot.com