May 31, 2008

ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΙΠΕ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ

Αθήνα, 30/05/2008

Για «νέες προκλήσεις των Σκοπίων» μιλούν αυτές τις ημέρες τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επικαλούνται δήθεν επιβουλές της μικρής γειτονικής χώρας προς την Ελλάδα, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν τα εθνικιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας ώστε να ξεχάσει αυτά που «πρέπει» (φτώχεια, ανεργία, ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, εκπαιδευτικό, περιβάλλον, διατροφικοί κίνδυνοι, κλπ). Επιστρατεύεται και πάλι ο «από βορρά κίνδυνος», που τον συναντάμε με διάφορες μορφές εδώ και 60 χρόνια, για να κάνει πλύση εγκεφάλου στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου με εθνικιστικές, άδικες επιθέσεις στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και με συνεχή περιφρόνηση και λοιδορία.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν για άλλη μια φορά στους «Μακεδονομάχους» που ψάχνουν για «καυτές ειδήσεις» ότι ο Αρχιεπίσκοπος Στέφαν που έκανε τις δηλώσεις μπορεί να είναι του ίδιου παραλογισμού με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος έχει προβεί εδώ και χρόνια σε άπειρες δηλώσεις υποτίμησης και μίσους εναντίον του λαού της γειτονικής μας χώρας, χωρίς τιμωρία ή έστω κριτική από τα εθνικώς υπερευαίσθητα Μ.Μ.Ε. που σήμερα κραυγάζουν για «προκλήσεις των Σκοπίων». Αυτό κάτι θα έπρεπε να μας λέει, και για το τι πρεσβεύει μεγάλο μέρος της ιεραρχίας της -όπου γης- ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας, αλλά και για τα ίδια τα Μ.Μ.Ε. και τη φιλότιμη προσπάθεια αναστήλωσης της κυβέρνησης, από το Βουκουρέστι και μετά.

Το πώς διαμορφώθηκε η σύγχρονη σύνθεση της ευρύτερης Μακεδονίας αποκρύπτεται επιμελώς ένθεν κακείθεν: με πολέμους, εθνοκαθάρσεις και προσφυγιά.

Μπορούμε όμως σίγουρα να πούμε ότι η μακεδονική γλώσσα πράγματι διώκεται στην Ελλάδα όπως και η μακεδονική μειονότητα αλλά και οι μακεδονικής εθνότητας πολιτικοί πρόσφυγες, οι οποίοι ποτέ δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στον τόπο τους, όπως όλοι οι άλλοι πρόσφυγες.

Η «πρόκληση των Σκοπιανών» είναι ότι ονομάζουν τη χώρα τους Μακεδονία, την Ορθόδοξη Εκκλησία τους (για όσους είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, βέβαια) Μακεδονική και την εθνότητα και τη γλώσσα τους επίσης Μακεδονική. Δηλαδή το ότι διεκδικούν να υπάρχουν, όπως και οι άλλοι λαοί. Αυτό είναι που δεν ανέχονται τα «αφεντικά των Βαλκανίων». Κι αν κάποιος αναζητά προκλητικές δηλώσεις, και το κυριότερο, πράξεις, μπορεί να τις αναζητήσει στα λόγια και στα έργα του πολιτικού προσωπικού του ελληνικού κράτους.

Φαίνεται ότι η παροιμία που έχουμε στον τίτλο, μπορεί κάλλιστα να εκφράσει την αδιανόητη αντιστροφή της πραγματικότητας που ξαναζεστάθηκε με αφορμή την τιμωρία που κατάφερε η Ελλάδα να επιβάλει στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, κλείνοντάς της την «υπέροχη πύλη του παραδείσου» (ΝΑΤΟ).

Θέλουμε να σταματήσει αμέσως αυτό το θέατρο του παραλόγου, δηλαδή η λογική των αφεντικών, γι’ αυτό και, μαζί με αντιεθνικιστικές και αντιμιλιταριστικές οργανώσεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας πραγματοποιήσαμε στις 17 Μαΐου εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης στα Σκόπια με τίτλο «ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ». Ανάλογες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν εδώ κι εκεί.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και το σεβασμό μας στους πολίτες της γειτονικής μας χώρας, που είναι στο στόχαστρο της «ισχυρής Ελλάδας» ως προς το όνομα της χώρας τους, της εθνότητάς τους, της γλώσσας τους αλλά και ως προς την εκμετάλλευση που ασκεί στη χώρα τους το μεσαίο και μεγάλο ελληνικό κεφάλαιο.

AΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Επικοινωνία: antinat_antimil@yahoo.gr, 210-3813928 (4-10 μ.μ.)